Kapcsolat

Bodrogközi Múzeumporta
CIGÁND

3973

Cigánd, Fő utca 54.

E-mail:

info@muzeumporta.hu

bodrogkozimuzeumporta@gmail.com

Telefon: +36/20 238 4005; +36/20 519 7200

Web: www.muzeumporta.hu

Facebook: https://www.facebook.com/muzeumporta

Nyitvatartás

Nyári időszak:

2021. május 1 - től  2021. szeptember 30-ig

Hétfő:                  Zárva

Kedd:                   10 - 16 óra

Szerda:                10 - 16 óra

Csütörtök:           10 - 16 óra

Péntek:                10 - 13 óra

Szombat:             10 - 16 óra

Vasárnap:            10 - 16 óra

BELÉPŐJEGY ÁRAK:

Teljes árú belépőjegy: 1200, - Ft/fő

Diákok (6-26 év között, érvényes diákigazolvány felmutatása mellett): 600,- Ft/fő

Nyugdíjas 62-70 év között: 600 Ft/fő

cigándi lakosok részére 50%-os kedvezmény

Csoportos kedvezmény 15 főtől:

Felnőtt: 1000, - Ft/fő

 6-26 év közötti diákok és 62-70 év közötti nyugdíjas: 500,- Ft/fő

Nagycsaládos (2 szülő + 2 vagy több gyermek): 2800,-  Ft

Sétáló jegy, játszótéri használattal egységesen: 400, -Ft/fő

6 éves kor alatt és 70 éves kor fölött: ingyenes

Fogyatékkal élők (személyenként egy kísérővel): ingyenes

TÁJÉKOZTATJUK A TISZTELT LÁTOGATÓKAT, HOGY A MÚZEUMPORTA KIÁLLÍTÁSAINAK MEGTEKINTÉSE A HATÁLYOS JOGSZABÁLYOK ALAPJÁN TÖRTÉNIK, A JEGYPÉNZTÁRNÁL TÖRTÉNT ELŐJEGYZÉS ALAPJÁN!

Utolsó látogató indítása egy órával zárás előtt!

2019.09.28. - XIV. Bélesfesztivál

2019.09.29.

Immáron tizennegyedik alkalommal szervezték meg Cigándon a Bélesfesztivált 2019. szeptember 28-án, mely a Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ Idősek Klubjainak találkozója is volt egyben. A rendezvénynek a Bodrogközi Múzeumporta adott otthont.

Az ünnepségen részt vett Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, Stumpf Attila, a Cigándi Járás vezetője, Oláh Krisztián, Cigánd város polgármestere, Alonczy Dániel alpolgármester, dr. Szepesy Márk jegyző, Nagy Józsefné, a Bodrogközi Múzeumpora vezetője, Dakos Jánosné, a Szociális Szolgáltató Központ vezetője, a Bodrogköz polgármesterei, a város képviselő-testületének tagjai és a képviselő jelöltek.

A fesztivál programja a református templomban kezdődött, ahol azok az egykori komfirmandusok tettek szert tanúbizonyságot tudásukról, akik ötven, hatvan és hetven évvel ezelőtt komfirmáltak.

A Múzeumportára visszatérve Oláh Krisztián polgármester és dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, valamint Dakos Jánosné, a Szociális Szolgáltató Központ vezetője köszöntötte a vendégeket.

A köszöntők után a Cigándi Tündérkert Óvoda gyermekei kedveskedtek egy rövid műsorral.

Ezt követően a vendégek a leendő Retro Múzeum építési területéhez érkeztek, mely épület az ’50- ’60- ’70-es éveket feldolgozó kiállításnak fog helyet adni. Az alapkövet ünnepélyes keretek között dr. Hörcsik Richárd képviselő úr, Oláh Krisztián polgármester, valamint György Balázs, a kivitelező cég, a Bal-Ép Invest Kft. tulajdonosa helyezték el.

A színpadi programot megelőzően dr. Hegedűs Csaba, olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkózó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja köszöntötte a rendezvényre látogatókat és adott át egy apró ajándékot Oláh Krisztián polgármesternek. Ezt követően a Hajdúsámsoni Öltögetők Klubjának „Hízmés-hagyomány-örökség” című vándorkiállítását nyitotta meg Hubert Erzsébet, a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület elnöke.

A kulturális műsort a Csárdás Citerazenekar és Asszonykórus nyitotta meg, ezt követően a BTKT Szociális Szolgáltató Központ Idősek Klubjai (Tiszacsermely, Tiszakarád, Alsóberecki, Felsőberecki, Pácin, Karos, Karcsa, Zemplénagárd, Ricse, Kisrozvágy, Nagyrozvágy, Bodroghalom, Semjén, Dámóc, Cigánd)  és a Sarkantyús Néptáncegyüttes szórakoztatta a vendégeket.

A színpadi program végén Dakos Jánosné intézményvezető, Szivásiné Bernát Judit vezető helyettes és Oláh Krisztián polgármester a kistérségben élő legidősebb nő és férfi klubtagnak adott át egy-egy ajándékosarat.

A délután folyamán két sztárvendég, Márió a harmónikás, valamint Bokor János magyarnóta énekes emelte a rendezvény színvonalát. Előadásaikat hatalmas tapssal jutalmazta a publikum.

A fesztivál ideje alatt a Sárospataki Utánpótlás Sportiskola munkatársainak közreműködésével számos sportot (darts, kerékpár, asztalitenisz, tollaslabda stb.) lehetett kipróbálni a Múzeumporta előtti téren, bent az udvaron pedig a különböző ízesítésű béleseket, lapcsánkát, lángost lehetett vásárolni.

A szervezők nevében szeretnénk minden közreműködőnek, támogatónak, fellépőnek a rendezvényen való részvételt, munkájuk nélkül nem lehetett volna ilyen sikeres ez a rendezvény.

Képek a rendezvényről:

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!