Kapcsolat

Bodrogközi Múzeumporta
CIGÁND

3973

Cigánd, Fő utca 54.

E-mail:

info@muzeumporta.hu

bodrogkozimuzeumporta@gmail.com

Telefon: +36/20 238 4005; +36/20 519 7200

Web: www.muzeumporta.hu

Facebook: https://www.facebook.com/muzeumporta

Nyitvatartás

Nyári időszak:

2021. május 1 - től  2021. szeptember 30-ig

Hétfő:                  Zárva

Kedd:                   10 - 16 óra

Szerda:                10 - 16 óra

Csütörtök:           10 - 16 óra

Péntek:                10 - 13 óra

Szombat:             10 - 16 óra

Vasárnap:            10 - 16 óra

BELÉPŐJEGY ÁRAK:

Teljes árú belépőjegy: 1200, - Ft/fő

Diákok (6-26 év között, érvényes diákigazolvány felmutatása mellett): 600,- Ft/fő

Nyugdíjas 62-70 év között: 600 Ft/fő

cigándi lakosok részére 50%-os kedvezmény

Csoportos kedvezmény 15 főtől:

Felnőtt: 1000, - Ft/fő

 6-26 év közötti diákok és 62-70 év közötti nyugdíjas: 500,- Ft/fő

Nagycsaládos (2 szülő + 2 vagy több gyermek): 2800,-  Ft

Sétáló jegy, játszótéri használattal egységesen: 400, -Ft/fő

6 éves kor alatt és 70 éves kor fölött: ingyenes

Fogyatékkal élők (személyenként egy kísérővel): ingyenes

TÁJÉKOZTATJUK A TISZTELT LÁTOGATÓKAT, HOGY A MÚZEUMPORTA KIÁLLÍTÁSAINAK MEGTEKINTÉSE A HATÁLYOS JOGSZABÁLYOK ALAPJÁN TÖRTÉNIK, A JEGYPÉNZTÁRNÁL TÖRTÉNT ELŐJEGYZÉS ALAPJÁN!

Utolsó látogató indítása egy órával zárás előtt!

I. Cigándi Járási Nap és XVI. Bélesfesztivál

2021.10.06.

Igazán különleges nap volt a Cigándi Járás és Cigánd életében 2021. szeptember 25. Első alkalommal szervezték meg a Cigándi Járási Napot és immár tizenhatodik alkalommal a Bélesfesztivált.

A kiállításon, a cigándi járás mind a 15 települése büszkén mutathatta be értékeit a látogatóknak. Nevezetesen: Pácin, Karcsa, Karos, Bodroghalom, Tiszacsermely, Tiszakarád, Cigánd, Ricse, Semjén, Lácacséke, Dámóc, Zemplénagárd, Kisrozvágy, Nagyrozvágy,
Az első járási nap életre keltésével a Cigándi Járás célja, hogy csatlakozzon ahhoz a több éves múlttal bíró programsorozathoz, amely a Belügyminisztérium kezdeményezésére, „Közfoglalkoztatási kiállítás és vásár” címmel országosan is és megyei szinten is nagy népszerűségnek örvend. Borsod-Abaúj-Zemplén megye és a Cigándi Járás településein is meghatározó szerep jut a közfoglalkoztatásnak, amely megélhetést biztosít és segíti a lakosság helyben tartását.
A Bodrogközi Múzeumporta előtti téren az I. Cigándi Járás Közfoglalkoztatotti Kiállítás és Vásár mellett kiemelt figyelmet szenteltek a szervezők a foglalkoztatás és munkahelyteremtés elősegítésének is.
Oláh Krisztián Polgármester Úr mellett , köszöntőt mondott Stumpf Attila Úr a Cigándi Járási Hivatal vezetője, Dr. Gerőcs-Tóth Andrea a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal főigazgatója is.
A járási napot Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, a bélesfesztivált Csáki Balázsné, a Bodrogközi Múzeumporta nagykövete nyitotta meg.
A Bélesfesztivál a város és térség kiemelten a néphagyományokra épülő, a mai kor eredményeit is bemutató kulturális rendezvénye, ahol a kis számú dolgozókon kívül minden alkalommal rengeteg az önkéntesek száma. A fesztivál szervezői kiemelten fontosnak tartják az országos HÍR-védjegyes termékek, úgy mint a cigándi apróbéles, cigándi kásáskáposzta, cigándi “kőtt” káposztás béles és nyújtott káposztás béles hírnevének öregbítését.
A nap folyamán számos más program is várta a helyszínre érkezőket, úgy mint, lovaskocsizás Cigándon Karcsa Község jóvoltából. Karos Község delegációjának köszönhetően a honfoglalás kori jurtát is megismerhették az érdeklődők. Ugrálóvár, kézműves foglalkozások és játszóház várta kicsiket és nagyokat a nagyrozvágyi önkormányzat dolgozóival.
Egész nap látogatható volt a Bodrogközi Múzeumporta valamennyi kiállítóterme, valamint gasztronómiai különlegességek is terítékre kerültek, melyet szeretettel készítettek a Savanyítóüzem, a Cigándi Tündérkert Óvoda és Bölcsőde, a Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ, a Bodrogközi Múzeumporta dolgozói és A „Bodrogköz Tájmúzeumáért” Alapítvány önkéntesei.
Délelőtt a Sőregi-ház kiállítótermében a „Lácacsékei Művésztelep első öt éve” címmel időszaki kiállítás nyílt, melyet Éles Bulcsú, a művésztelep vezetője nyitott meg.
A kulturális programban a helyi amatőr művészeti csoportokon kívül a Bodrogközi Cigányzenekar, Cactus Country Club, a Cosombolis Trió, Takács Nikolasz szórakoztatta a nagyszámú közönséget. Nagy örömünkre ellátogatott és frenetikus koncerttel ajándékozta meg a közönséget, az Eurovíziós Dalfesztiválon is szereplő Parno Graszt autentikus cigányzenekar.
Az egész napos, nagyon magas színvonalú rendezvényt a Zsindely Zenekar közreműködésével tartott kiváló hangulatú táncház zárta.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!