Kapcsolat

Bodrogközi Múzeumporta
CIGÁND

3973

Cigánd, Fő utca 54.

E-mail:

info@muzeumporta.hu

bodrogkozimuzeumporta@gmail.com

Telefon: +3620-519-7200 és +3630-700-9159

Nyitvatartás

Nyári időszak:

2019. otóber 1-től - 2020. április 1-ig

hétfő - ZÁRVA

kedd - 10.00 - 16.00

szerda - 10.00 - 16.00

csütörtök - 10.00 - 16.00

péntek - 10.00 - 13.00

szombat - előzetes egyeztetés alapján

vasárnap - ZÁRVA

Teljes árú belépőjegy nem cigándi lakosoknak: 700 Ft/fő

Belépőjegy cigándi lakosok részére: 300 Ft/fő

Sétálójegy, játszótéri használattal egységesen: 200 Ft/fő

Belépőjegy diákoknak és nyugdíjasok részére: 400 Ftfő

Csoportos belépőjegy: 500 Ft/fő (10 főtől)

6 éves kor alatt ingyenes.

Rendezvények-szervezését és csoportos tárlatvezetést csak előzetes bejelentés alapján vállalunk!

info@muzeumporta.hu

Múzeumok párbeszéde - projektzáró rendezvény

2015.11.10.

A HUSK/1101/1.3.1/0244 számú , Múzeumok párbeszéde elnevezésű projekt zárásán vehettek részt Cigándon az eseményre meghívottak. A szakmai programon betekinthettek a vendégek Cigánd és a Bodrogköz varázslatos kultúrájába.

A Múzeumok párbeszéde elnevezésű határon átnyúló Európai Uniós pályázat záró rendezvényét tartották Cigándon 2015. október 27-én.

A rendezvényen Cigánd városának vezetésén kívül részt vett Zvolensky Gabriella, a királyhelmeci Bodrogközi és Ung-vidéki Közművelődési Intézet Kassai Megyei Önkormányzat Kulturális Intézményének igazgatója, Pataky Károly, Királyhelmec polgármestere, valamint mindazon személyek, akik a pályázat megvalósításában valamilyen formában szerepet vállaltak.

Az eseményen a vendégek megtekinthettek egy kisfilmet Cigánd városáról, majd ezt követően a Cigándi Tündérkert Hagyományőrző mesteróvoda, Szabóné Horváth Eszter, valamint a Sarkantyús Néptáncegyüttes előadásai szórakoztatták a publikumot.

A kulturális műsorokat követően a a projekt partnerek nevében köszöntőt mondott Csáki Balázsné, "A Bodrogköz Tájmúzeumáért" Alapítvány kuratóriumának elnök asszonya, Zvolensky Gabriella, a királyhelmeci Bodrogközi és Ung-vidéki Közművelődési Intézet Kassai Megyei Önkormányzat Kulturális Intézményének igazgatója és Pataky Károly, Királyhelmec polgármestere.

A köszöntő után szakmai előadásokat  hallhattak Cservenyák Lászlótól a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének elnökétől a Vidéki múzeumok szerepe és lehetőségei a kulturális palettán címmel és Viga Gyulától a Miskolci Egyetem docensétől, Alsó-és Felső-Bodrogköz értékeinek bemutatása címmel.

A projekt eredményeit Ablonczy Dániel, Cigánd alpolgármestere és Szemán Tibor, a királyhelmeci Majláth József Múzeum szakelőadója ismertette a vendégekkel.

Az előadásokat követően a meghívottak megtekinthették a projekt keretében létrejött Bodrogközi Múzeumporta kiállító tereit.

A jó hangulatú ebédhez a Csárdás Citerazenekar és Hagyományőrző Énekkara szolgáltatta a muzsikát.

-kg-

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!