Kapcsolat

Bodrogközi Múzeumporta
CIGÁND

3973

Cigánd, Fő utca 54.

E-mail:

info@muzeumporta.hu

bodrogkozimuzeumporta@gmail.com

Telefon: +36/20 238 4005; +36/20 519 7200

Web: www.muzeumporta.hu

Facebook: https://www.facebook.com/muzeumporta

Nyitvatartás

Nyári időszak:

2022. április 1- től  2022. november 30-ig

Hétfő:                  Zárva

Kedd:                   09 - 17 óra

Szerda:                09 - 17 óra

Csütörtök:           09 - 17 óra

Péntek:                09 - 17 óra

Szombat:             09 - 17 óra

Vasárnap:            09 - 17 óra

BELÉPŐJEGY ÁRAK: 

Teljes árú belépőjegy: 1200, - Ft/fő

Diákok (6-26 év között, érvényes diákigazolvány felmutatása mellett): 600,- Ft/fő

Nyugdíjas 62-70 év között: 600 Ft/fő

cigándi lakosok részére 50%-os kedvezmény

Csoportos kedvezmény 15 főtől:

Felnőtt: 1000, - Ft/fő

 6-26 év közötti diákok és 62-70 év közötti nyugdíjas: 500,- Ft/fő

Nagycsaládos (2 szülő + 2 vagy több gyermek): 2800,-  Ft

Sétáló jegy, játszótéri használattal egységesen: 400, -Ft/fő

6 éves kor alatt és 70 éves kor fölött: ingyenes

Fogyatékkal élők (személyenként egy kísérővel): ingyenes

TÁJÉKOZTATJUK A TISZTELT LÁTOGATÓKAT, HOGY A MÚZEUMPORTA KIÁLLÍTÁSAINAK MEGTEKINTÉSE A HATÁLYOS JOGSZABÁLYOK ALAPJÁN TÖRTÉNIK, A JEGYPÉNZTÁRNÁL TÖRTÉNT ELŐJEGYZÉS ALAPJÁN!

Utolsó látogató indítása egy órával zárás előtt!

XI.Bélesfesztivál - Néptáncfesztivál és Mesterség bemutató Cigándon

2016.07.28.

A korábbi évektől eltérően nem szeptemberben a Kulturális Örökség napján, hanem 2016. július 22-23. között rendezték meg a Bélesfesztivált Cigándon, a Bodrogközi Múzeumportán. Az éven már tizenegyedik alkalommal megszervezett gasztronómiai esemény mellett táncszínházi előadás, népi mesterség bemutató és néptánc gála várta a látogatókat.

Július 22-én a világhírű Experidance Tánctársulat Nostradamus-Világok vándora című előadása nyitotta meg a két napos rendezvényt. A Múzeumporta előtti téren tartott produkció hatalmas sikert aratott a több száz néző körében.

Július 23-án a Múzeumporta udvarán folytatódott a program.

A vendégeket és a résztvevő csoportokat Szabóné Horváth Eszter intézményvezető köszöntötte.

A délelőtti órákban a színpadon, a táncgálán résztvevő csoportok zenekari próbája zajlott. Emellett a táncpajtában tánctanításon, egész napos programelemként a piactéren agyagozáson, valamint kézműves foglalkozáson vehettek részt a látogatók. Az ETELE Hagyományőrző Lovas és Szabadidősport Egyesület részéről Kubus Miklós lovas hagyományokról tartott előadást illetve az érdeklőd lovagolhattak és íjászkodhattak is. A fesztiválról nem maradhattak el a gasztronómiai különlegességek. A BTKT Szociális Szolgáltató Központ dolgozói „nyútott káposztás bélest”, a Savanyító üzem munkatársai lapcsánkát, „A Bodrogköz Tájmúzeumáért” Alapítvány önkéntesei a HÍR-védjegyes kásás káposztát, apróbélest  és kőttest, a Cigándi Városi Művelődési Központ munkatársai kenyérlángost és kőttest sütöttek, Linkner Tamás palóc levest főzött a résztvevőknek. A felsoroltakon kívül Kisrozvágy és Révleányvár önkormányzatának dolgozói kínálták a településükön megtalálható ételeket, Tiszakarád és Pácin önkormányzatának delegáltjai pedig bográcsban főztek finom falatokat. Ezúton is köszönjük a főzőcsapatoknak és polgármestereiknek a gasztronómiai ízelítőt.

A rekkenő hőség ellenére sokan látogattak ki a rendezvényre, melynek fő momentuma a „Bezárul a Kincsestár” címet viselő néptánc gála volt. A tánccsoportokat a Bürkös zenekar kísérte, akik kiváló játékukkal tették még színvonalasabbá a táncosok előadását.

A gálán felléptek: Csicsergő Gyermektánccsoport, Hegyalja Népi Együttes Sátoraljaújhelyből, a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola Motolla és Tiszavirág Gyermektánccsoportja Cigándról, a Mádi Gyermektánccsoport Mádról, a HON AMI Gyermektánccsoport Megyaszóról, a Botorka Néptáncegyüttes Ricséről, a Bokréta Alapfokú Művészeti Iskola Dobogó Gyermektánccsoportja Sátoraljaújhelyből, az Abaúji Hagyományőrző Népi Együttes Hidasnémetiből, az Imregi Hagyományőrző Csoport Imregről, a Hernádvölgye Néptánccsoport Forróról, és a Cigándi Sarkantyús Néptáncegyüttes Cigándról.

A kiváló hangulatú és sokszínű rendezvényt a fellépő együttesek közös tánca zárta be.

A szervezők nevében szeretnénk köszönetet mondani minden támogatónak, fellépő együttesnek, intézménynek és dolgozóinak, önkormányzatnak, önkéntesnek és partnereinknek, diákmunkásoknak, polgárőröknek, hiszen munkájuk nélkül nem jöhetett volna létre ez a rendezvény.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!