Kapcsolat

Bodrogközi Múzeumporta
CIGÁND

3973

Cigánd, Fő utca 54.

E-mail:

info@muzeumporta.hu

bodrogkozimuzeumporta@gmail.com

Nyitvatartás :

Nyári időszak:
2017. május 01. – 2017. október 1.

hétfő: zárva

keddtől – szombat: 10–17 óra között

vasárnap: 10-15 óra között

Rendezvények-szervezését és csoportos tárlatvezetést csak előzetes bejelentés alapján vállalunk!

info@muzeumporta.hu

Bemutatkozunk

Cigánd Múzeumporta panoráma képe

Cigánd a Bodrogköz városa...

Cigánd a magyarországi Bodrogköz egyetlen városa. Az itt található falumúzeum betekintést nyújt a város múltjába. A szőttesházban a bodrogközi népművészet textil és kender feldolgozású tárgyát tekinthetjük meg. A helytörténeti tárlaton megismerkedhetünk a város történetével, nagyjaival, informálhatunk a folyószabályozásról, valamint láthatjuk azt az oklevél másolatot ahol először említették a települést. A múzeumban természetesen a tisztaszoba is helyet kapott, mely az 1920-as évekből való. Láthatunk régi sátoraljaújhelyi festett bútorokat, festményeket, régi családi fényképeket, tányérokat és a mindennapi élet tárgyait. A pitvarban egy igazi kemencét is találunk, melyet egy kőműves édesapjától eltanuló cigádni lakos készített.

A 2015-ös év nagy eseménye

a Falumúzeum körül létrehozott fejlesztések sokasága, melynek egyik legjelentősebb eleme az új kiállítási épület, a Sőregi-ház felépülte.

Az új kiállítás létrejöttével, és a múzeumegyüttes épületeinek és attrakcióinak többszörösére bővülésével létrejött Bodrogköz talán legnagyobb és legösszetettebb programú ilyen jellegű múzeum együttese, a Bodrogközi Múzeumporta, mely 2015. augusztus 20-tól összes létesítményével várja gyermek és felnőtt látogatóit egyaránt.