Kapcsolat

Bodrogközi Múzeumporta
CIGÁND

3973

Cigánd, Fő utca 54.

E-mail:

info@muzeumporta.hu

bodrogkozimuzeumporta@gmail.com

Telefon: +36/20 238 4005; +36/20 519 7200

Web: www.muzeumporta.hu

Facebook: https://www.facebook.com/muzeumporta

TELEFON: +36202384005

E-MAIL: bodrogkozimuzeumporta@gmail.com

Szeretettel várjuk Önöket!

BELÉPŐDÍJAK:

- Felnőtt (teljes árú) - 2000 Ft/fő

- 6 - 26 év közötti diákok (érvényes diákigazolvány felmutatása mellett)

- 62 - 70 év közötti nyugdíjasok (kedvezményes) - 1000 Ft/fő

- Csoportos felnőtt - 15 fő feletti létszámtól - 1800 Ft/fő

- Csoportos 6-26 év közötti diákok

- 62-70 év közötti nyugdíjasok 15 fő feletti létszámtól - 900 Ft/fő

- Nagycsaládos (2 szülő+2 vagy több gyermek) - 4000 Ft

- 6 év alatti és 70 év felett - INGYENES

- Pedagógusok és múzeumi, könyvtári és levéltári dolgozók - INGYENES

- Fogyatékkal élők (személyenként egy kísérővel) - INGYENES 

- SÉTÁLÓJGEY - 700Ft/fő

TÁJÉKOZTATJUK A TISZTELT LÁTOGATÓKAT, HOGY A MÚZEUMPORTA KIÁLLÍTÁSAINAK MEGTEKINTÉSE A HATÁLYOS JOGSZABÁLYOK ALAPJÁN TÖRTÉNIK, A JEGYPÉNZTÁRNÁL TÖRTÉNT ELŐJEGYZÉS ALAPJÁN.

2019.09.28. - XIV. Bélesfesztivál

2019.09.29.

Immáron tizennegyedik alkalommal szervezték meg Cigándon a Bélesfesztivált 2019. szeptember 28-án, mely a Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ Idősek Klubjainak találkozója is volt egyben. A rendezvénynek a Bodrogközi Múzeumporta adott otthont.

Az ünnepségen részt vett Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, Stumpf Attila, a Cigándi Járás vezetője, Oláh Krisztián, Cigánd város polgármestere, Alonczy Dániel alpolgármester, dr. Szepesy Márk jegyző, Nagy Józsefné, a Bodrogközi Múzeumpora vezetője, Dakos Jánosné, a Szociális Szolgáltató Központ vezetője, a Bodrogköz polgármesterei, a város képviselő-testületének tagjai és a képviselő jelöltek.

A fesztivál programja a református templomban kezdődött, ahol azok az egykori komfirmandusok tettek szert tanúbizonyságot tudásukról, akik ötven, hatvan és hetven évvel ezelőtt komfirmáltak.

A Múzeumportára visszatérve Oláh Krisztián polgármester és dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, valamint Dakos Jánosné, a Szociális Szolgáltató Központ vezetője köszöntötte a vendégeket.

A köszöntők után a Cigándi Tündérkert Óvoda gyermekei kedveskedtek egy rövid műsorral.

Ezt követően a vendégek a leendő Retro Múzeum építési területéhez érkeztek, mely épület az ’50- ’60- ’70-es éveket feldolgozó kiállításnak fog helyet adni. Az alapkövet ünnepélyes keretek között dr. Hörcsik Richárd képviselő úr, Oláh Krisztián polgármester, valamint György Balázs, a kivitelező cég, a Bal-Ép Invest Kft. tulajdonosa helyezték el.

A színpadi programot megelőzően dr. Hegedűs Csaba, olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkózó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja köszöntötte a rendezvényre látogatókat és adott át egy apró ajándékot Oláh Krisztián polgármesternek. Ezt követően a Hajdúsámsoni Öltögetők Klubjának „Hízmés-hagyomány-örökség” című vándorkiállítását nyitotta meg Hubert Erzsébet, a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület elnöke.

A kulturális műsort a Csárdás Citerazenekar és Asszonykórus nyitotta meg, ezt követően a BTKT Szociális Szolgáltató Központ Idősek Klubjai (Tiszacsermely, Tiszakarád, Alsóberecki, Felsőberecki, Pácin, Karos, Karcsa, Zemplénagárd, Ricse, Kisrozvágy, Nagyrozvágy, Bodroghalom, Semjén, Dámóc, Cigánd)  és a Sarkantyús Néptáncegyüttes szórakoztatta a vendégeket.

A színpadi program végén Dakos Jánosné intézményvezető, Szivásiné Bernát Judit vezető helyettes és Oláh Krisztián polgármester a kistérségben élő legidősebb nő és férfi klubtagnak adott át egy-egy ajándékosarat.

A délután folyamán két sztárvendég, Márió a harmónikás, valamint Bokor János magyarnóta énekes emelte a rendezvény színvonalát. Előadásaikat hatalmas tapssal jutalmazta a publikum.

A fesztivál ideje alatt a Sárospataki Utánpótlás Sportiskola munkatársainak közreműködésével számos sportot (darts, kerékpár, asztalitenisz, tollaslabda stb.) lehetett kipróbálni a Múzeumporta előtti téren, bent az udvaron pedig a különböző ízesítésű béleseket, lapcsánkát, lángost lehetett vásárolni.

A szervezők nevében szeretnénk minden közreműködőnek, támogatónak, fellépőnek a rendezvényen való részvételt, munkájuk nélkül nem lehetett volna ilyen sikeres ez a rendezvény.

Képek a rendezvényről:

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!