Kapcsolat

Bodrogközi Múzeumporta
CIGÁND

3973

Cigánd, Fő utca 54.

E-mail:

info@muzeumporta.hu

bodrogkozimuzeumporta@gmail.com

Telefon: +36/20 238 4005; +36/20 519 7200

Web: www.muzeumporta.hu

Facebook: https://www.facebook.com/muzeumporta

TELEFON: +36202384005

E-MAIL: bodrogkozimuzeumporta@gmail.com

Szeretettel várjuk Önöket!

BELÉPŐDÍJAK:

- Felnőtt (teljes árú) - 2000 Ft/fő

- 6 - 26 év közötti diákok (érvényes diákigazolvány felmutatása mellett)

- 62 - 70 év közötti nyugdíjasok (kedvezményes) - 1000 Ft/fő

- Csoportos felnőtt - 15 fő feletti létszámtól - 1800 Ft/fő

- Csoportos 6-26 év közötti diákok

- 62-70 év közötti nyugdíjasok 15 fő feletti létszámtól - 900 Ft/fő

- Nagycsaládos (2 szülő+2 vagy több gyermek) - 4000 Ft

- 6 év alatti és 70 év felett - INGYENES

- Pedagógusok és múzeumi, könyvtári és levéltári dolgozók - INGYENES

- Fogyatékkal élők (személyenként egy kísérővel) - INGYENES 

- SÉTÁLÓJGEY - 700Ft/fő

TÁJÉKOZTATJUK A TISZTELT LÁTOGATÓKAT, HOGY A MÚZEUMPORTA KIÁLLÍTÁSAINAK MEGTEKINTÉSE A HATÁLYOS JOGSZABÁLYOK ALAPJÁN TÖRTÉNIK, A JEGYPÉNZTÁRNÁL TÖRTÉNT ELŐJEGYZÉS ALAPJÁN.

Múzeumok párbeszéde - projektzáró rendezvény

2015.11.10.

A HUSK/1101/1.3.1/0244 számú , Múzeumok párbeszéde elnevezésű projekt zárásán vehettek részt Cigándon az eseményre meghívottak. A szakmai programon betekinthettek a vendégek Cigánd és a Bodrogköz varázslatos kultúrájába.

A Múzeumok párbeszéde elnevezésű határon átnyúló Európai Uniós pályázat záró rendezvényét tartották Cigándon 2015. október 27-én.

A rendezvényen Cigánd városának vezetésén kívül részt vett Zvolensky Gabriella, a királyhelmeci Bodrogközi és Ung-vidéki Közművelődési Intézet Kassai Megyei Önkormányzat Kulturális Intézményének igazgatója, Pataky Károly, Királyhelmec polgármestere, valamint mindazon személyek, akik a pályázat megvalósításában valamilyen formában szerepet vállaltak.

Az eseményen a vendégek megtekinthettek egy kisfilmet Cigánd városáról, majd ezt követően a Cigándi Tündérkert Hagyományőrző mesteróvoda, Szabóné Horváth Eszter, valamint a Sarkantyús Néptáncegyüttes előadásai szórakoztatták a publikumot.

A kulturális műsorokat követően a a projekt partnerek nevében köszöntőt mondott Csáki Balázsné, "A Bodrogköz Tájmúzeumáért" Alapítvány kuratóriumának elnök asszonya, Zvolensky Gabriella, a királyhelmeci Bodrogközi és Ung-vidéki Közművelődési Intézet Kassai Megyei Önkormányzat Kulturális Intézményének igazgatója és Pataky Károly, Királyhelmec polgármestere.

A köszöntő után szakmai előadásokat  hallhattak Cservenyák Lászlótól a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének elnökétől a Vidéki múzeumok szerepe és lehetőségei a kulturális palettán címmel és Viga Gyulától a Miskolci Egyetem docensétől, Alsó-és Felső-Bodrogköz értékeinek bemutatása címmel.

A projekt eredményeit Ablonczy Dániel, Cigánd alpolgármestere és Szemán Tibor, a királyhelmeci Majláth József Múzeum szakelőadója ismertette a vendégekkel.

Az előadásokat követően a meghívottak megtekinthették a projekt keretében létrejött Bodrogközi Múzeumporta kiállító tereit.

A jó hangulatú ebédhez a Csárdás Citerazenekar és Hagyományőrző Énekkara szolgáltatta a muzsikát.

-kg-

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!